Arbete, fest&pris

Det var länge sedan jag bloggade. Under månaden som gått har det varit fullt upp. MIK-lektioner i femmor och sexor, sökkritik och upphovsrätt. I fyrorna har vi tränat att hitta till olika författare i biblioteket. Vi har kommit igång med hela skolan lyssnar. Qr-koder i utställningshyllan gör det lätt att snabbt ladda ner det eleverna vill ha till deras Ipads. Extra kul tycker jag det är att fritids är så aktiva för att lyfta talböcker och dramatiserade inspelningar.  Jag har träffat alla elever på skolan och bland annat pratat om delaktighet i inköp av nya böcker. Alla har fått Barn- och ungdomskatalogen. Dessutom har jag fått lägga dagar på mek med våra digitala enheter.

Nu ska fokusera på böcker ett tag igen. Nästa vecka är det dags för Bokmikk Bokfest. Mingel och presentlotteri för de i varje klass som blir utlottade att gå. I morgon sätter jag ut en poängpromenad runt skolgården. Den blir basen för utlottningen av vilka som får komma. Blir det för regnigt kan klasserna göra den som quiz. Fick till en utslagsfråga, där var och en får lämna sitt bästa boktips.
Tittade nyss på direktsändning av Augustpriset. Grattis till vinnarna; Sara Lundberg,  Fatima Bremmer och Johannes Anyuru! Jag bokpratade i sexorna för ett par veckor sedan om Sara Lundbergs ”Fågeln i mig flyger vart den vill”, samt läste ut Johannes Anyurus ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar” förra veckan. Viktiga, välskrivna böcker båda.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s